Lediga platser på SK Poseidons Gilla Vattenkurs i Lund i sommar

Känner du något barn i Lund som går i 5:e – 6:e klass (10-12 år) och är rädd för eller känner sig otrygg i vatten och inte kan simma?

Simklubben Poseidon i Lund erbjuder under sommarlovet, vecka 25, 26 och 27 (17, 18 juni samt 22-26 juni och 29 juni – 3 juli) en kombinerad kurs i vattenvana (Gilla Vattenkurs) och sommarfritids. Kursen och Sommarfritids är gratis, men är endast för barn som går i årskurs 5 och 6 (10-12 år) och som är rädda för vatten, ovana vid vatten och inte kan simma. (Detta är inte en kurs för de barn som nästan klarar kravet att simma 200 meter)

På Gilla vattenkursen använder vi en undervisningsmetod som är speciellt lämplig för barn som känner rädsla för att vara i vatten/inte kan simma. Målet är att barnen efter avslutad kurs skall känna sig tryggare i vatten och få en genuin vattenvana, som de kan ha nytta av när de sen ska lära sig att simma. Simning är en del av ämnet idrott, och för att kunna få godkänt betyg i idrott måste man kunna simma 200 m efter 6:e klass.

Vi börjar dagarna med kursen i vattenvana på Högevallsbadet, Gilla Vattenkursen. Barnen kommer bli delade i två grupper och börjar antingen kl. 9 eller kl. 10. Efter vattenträningen kommer vi tillsammans gå till Källbybadet där Sommarfritids kommer vara. Vi håller på till kl. 16.00 varje dag. På Sommarfritids kommer det vara mycket lek och utflykter, bland annat till stranden. På Källbybadet har vi en lokal där vi kan hålla till vid regnigt väder. Barnen får lunch. Det är bra om barnen har med sig frukt varje dag, samt kläder till att vara ute med i alla slags väder. Varje vecka kommer vi att ha ett speciellt program. Programmet för varje vecka hittar ni i slutet av detta brev.

Bifogat ligger en text med mera information om SK Poseidons Gilla Vattenkurs med sommarfritids. Info om Gilla Vattenkurs -sommarfritids SK Poseidon

Vi har också broschyr med mera information om Gilla Vattenkursen, den finns på svenska arabiska, persiska och somaliska:

GillaVatten_Svenska    GillaVatten-Arabiska  GillaVatten-Persiska    GillaVatten-Somaliska

Kursen, Sommarfritids med alla utflykter och aktiviteter är gratis tack vara stöd från Sparbankstiftelsen Färs & Frosta, Sparbankstiftelsen Öresund och Skandia Stiftelsens Idéer för livet.

Kontakta oss gärna för mera information, antigen på mail: info@gillavatten.se eller telefon: 046-15 20 67

 

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062