Vi har gjort några filmar om Nelms metod, så du kan få en bättre inblick i metoden och hur det är att träna efter metoden

Alla filmerna är gjort av Per Axensköld, Furuboda Folkhögskola

Film om hur assistera personer med funktionsnedsättning i vatten

Vi har nu gjort två filmar med exempel på övningar som du kan använda när du ska assistera personer med funktionsnedsättelser i vatten. Filmen kan användas både av dig som har gått vår utbildning i Nelms Metod, men också du som vill ha idéer till hur du kan jobba i vatten med denna målgruppen.

I denna film möter ni Linda Rahm, fysioterapeut i Region Västra Götaland som tillsammans med Roxy visar olika övningar och sätt att assistera på i vatten.

Film om hur assistera personer med funktionsnedsättning i vatten – del 2

I denna filmen möter ni Veronica Söderman och Anette Nilsson som visar både hur du kan jobba i vatten med personer med begränsad rörlighet och de ger exempel på olika övningar.

 

 

Film om Robin och Ted

I den första filmen möter vi Robin Nilsson och Ted Olsson har tränat efter Nelms Metod på Furuboda Folkhögskola över flera år. De berättar i filmen under här om sina erfarenheter. Ted är deltagare på Furuboda Folkhögskola och Robin jobbar som bad och idrottsassisten. Robin har också erfarenheter av att vara instruktör i metoden.

 

Erfarenheter från träning på Furuboda Folkhögskola

Som en del av projektet Nelms Metod har Glenn Bontin och Hans Johnsson i 3 år hållit i träningar efter Nelms Metod med deltagare från Furuboda Folkhögskola. Furuboda Folkhögskola är Sveriges största folkhögskola för personer med funktionsnedsättning. Hans och Glenn delar här sina erfarenheter de har fått under dessa 3 år.

Film om Pauline

I denna filmen möter ni Pauline som har tränat efter Nelms Metod tillsammans med Hans och Glenn som är projektkoordinatorer i projektet Nelms Metod. Pauline har varit deltagare på Furuboda Folkhögskola.

Film om Ingrid

I denna filmen möter ni Ingrid (61 år) som hade en hjärnblödning för 8 år sedan, som gjorde att hennes vänstra sida blev förlamad. Ingrid har tränad efter Nelms Metod i ca 1 år nu, tillsammans med Hilde (som är projektledare för Nelms Metod). I filmen får ni veta lite mera om metoden, principerna bakom och ni får se några av övningar som vi använder.

 

Film om våra instruktörsutbildningar

Vi har också gjort en film om instruktörsutbildningen vi har i Nelms Metod. Där får du ett inblick i hur utbildningen föregår.

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062