Milton Nelms är känd internationellt för sitt arbete med elitsimmare, deras tränare och med olika sim- och sportorganisationer. I över 40 år har han arbetat med många olika grupper i vatten från barn och vuxna som är rädda för vatten, ungdomar och upp till elitsimmare på världsklassnivå, flera av dessa är OS medaljörer.

Han föreläser, coachar och hjälper simklubbar, simförbund och simskolor i USA, Storbritannien, Australien, Nya Zeeland, Asien, Skandinavien och Mellanöstern. Han är också personlig konsult till tre Universitet i USA.

Hans arbete med att hjälpa elitsimmare till förbättrad prestation fick honom att utveckla ett intresse för hur människor instinktivt responderar när de är i vatten. Som ett resultat av det har han utformat olika program/metoder för ökad vattenkänsla, simkunnighet och simteknik, som använder samma principer oavsett förmåga, ålder eller erfarenhet i vattnet. Hans metoder är baserade på unika och grundliga principer om hur människan reagerar emotionellt och psykisk i vatten.

I Sverige har han varit med i Arvsfondsprojektet Gilla Vatten, där barn som är rädda för vatten var målgruppen. Han står bakom metoden, Brainswim, som är särskilt anpassad till denna målgrupp, och har varit med att utbilda över 350 instruktörer i metoden, som har nått ut till över 10 000 barn och unga.

Milton Nelms är gift med Shane Gould, som är en legendarisk simmare med fem OS-guld i simning. De jobbar tillsammans i flera projektet, bl.a ett projekt på Fiji för att reducera antalet drunkningsolyckor och öka simkunnigheten.

Miltons arbete har utnämnts till ett av de 25 mest betydande bidragen i amerikansk simning under 1900-talet.

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062