Utbildningar i Nelms Metod för dig som vill lära mera eller vill bli instruktör

För att bli instruktör i Nelms Metod – måste du gå flera delar. Men, du kan också välja att bara ta första delen – men blir då inte instruktör. Du får ändå kunskap som du kan använda i egen träning eller vid att träna andra. Innan du går vår utbildning så vill vi att du är med på vår digitala informationsträff. Kolla på hemsida och Facebook när nästa träff är.

Detta är en utbildning med flera utbildningsträffar – både digitalt och fysiskt, med tid till att träna mellan utbildningsträffen. Är du intresserad av vår utbildning? Ta kontakt med hilde@nelmsmetod.se för att visa din intresse.

Ni kan nå läsa de första nio sidor i vårt utbildningsmaterial – som ger en kort beskrivning av metoden och projektet. Klicka på bilden under:

För mera information och anmälan ta kontakt med hilde@nelmsmetod.se

Nelms Metod har innan varit ett projekt med stöd från Arvsfonden.

Utbildningen riktar sig mot:

1)     Du som själv har en funktionsnedsättning, och vill lära mera om hur du kan träna själv i vatten eller hur leda andra.

2)     Du som är anhörig, assistent eller är med i en förening/organisation som vill leda träningar i vatten för målgruppen.

Utbildningen kommer vara en kombination av teori och träning i bassäng. Bassängen håller en temperatur på ca 30 grader. Utbildningen kommer föregå delvis på engelska. Utbildningen förutsätter att ni efteråt tränar med målgruppen/tränar själva. Vi kommer följa upp med 1-2 kortare träffar à 3 timmar, samt besök.

Utbildningen kommer att ge dig kunskaper om hur kroppen fungerar i vatten och du lär dig övningar som du kan använda för att träna upp rörelseförmågan och den sensoriska medvetenheten.
Efter utbildningen är målet att vi ska följa upp den träning i vatten som du förväntas genomföra med besök och återträffar för att ytterligare utveckla metoden och övningarna.

För att delta på utbildningen måste du vara över 18 år, förstå engelska och kunna delta aktivt i bassängen. Det förutsätter också att du efter utbildningen använder dina kunskaper och tränar antigen själv om du tillhör målgruppen eller med en grupp eller en person med funktionsnedsättning.

Utbildare på instruktörsutbildningen är Hilde Elise Hansen tillsammans med Milton Nelms (digitalt), som har utvecklad metoden, och projektgruppen till Nelms Metod.

Läs vår folder digitalt här:

Vi har också gjort två filmar om metoden. Filmerna är gjort av Per Axensköld, Furuboda Folkhögskola

I den första filmen möter ni Pauline som har tränat efter Nelms Metod tillsammans med Hans och Glenn som är projektkoordinatorer i projektet Nelms Metod. Pauline har varit deltagare på Furuboda Folkhögskola.

 

I den andra filmen möter ni Ingrid (61 år) som hade en hjärnblödning för 8 år sedan, som gjorde att hennes vänstra sida blev förlamad. Ingrid har tränad efter Nelms Metod i ca 1 år nu, tillsammans med Hilde (som är projektledare för Nelms Metod). I filmen får ni veta lite mera om metoden, principerna bakom och ni får se några av övningar som vi använder.

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062