Projektet Nelms Metod är nu slut. Vi har här samlat några av de erfarenheter vi har gjort genom projektperioden.

Utbildningsmaterial

Ni kan nå läsa de första nio sidor i vårt utbildningsmaterial – som ger en kort beskrivning av metoden och projektet. Klicka på bilden under:

Erfarenhetsrapport

Vi har gjort en erfarenhetsrapport där vi har sammanfattat några av de erfarenheter vi, och alla som har varit en del av projektet, har fått genom arbetet med Nelms Metod. Vi hoppas att detta kan hjälpa er som jobbar med personer med funktionsvariationer i vatten.

Ta del av våra erfarenheter och låt er inspireras!

ERFARENHETSRAPPORT Komplett 2022-07-05

Erfarenhetskonferensen 2022

Den 23 april 2022 hade vi en Erfarenhetskonferens i Varberg. Här delade några av de instruktörer som har jobbat med metoden sina erfarenheter. Ni kan se inspelning från delar av dagen under. I del 1 ser ni Hilde Elise Hansen och Peter Pettersson som har jobbat med projektet, de ger en uppsummering av projektet. Annika Friberg från Svenska Simförbundet berättar lite om parasimning.  Ni ser också Anna Virèn och Lena Marklund från Hofors som presenterar hur de jobbar med Nelms Metod och Gilla Vatten i Hofors Kommun.

I del 2 kommer ni se Linda Rahm, fysioterapeut i Region Västra Götaland som delar erfarenheter från vårt gemensamma projekt med utbildning av regionens fysioterapeuter. Ni kommer också höra Tina Petersson från Sölvesborgs Kommun och Birgitta Svensson från Osby Simhall som berättar om de erfarenheter de har fått vid att hålla träningar efter Nelms Metod.

Träning på Furuboda Folkhögskola

Som en del av projektet Nelms Metod har Glenn Bontin och Hans Johnsson i 3 år hållit i träningar efter Nelms Metod med deltagare från Furuboda Folkhögskola. Furuboda Folkhögskola är Sveriges största folkhögskola för personer med funktionsnedsättning. Hans och Glenn delar här sina erfarenheter de har fått under dessa 3 år.

 

 

Robin Nilsson och Ted Olsson har tränat efter Nelms Metod på Furuboda Folkhögskola över flera år. De berättar i filmen under här om sina erfarenheter. Ted är deltagare på Furuboda Folkhögskola och Robin jobbar som bad och idrottsassisten. Robin har också erfarenheter av att vara instruktör i metoden.

 

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062