Nelms Metod presenterades på World Conference of Drowning Prevention

I förra veckan var Hilde Elise Hansen som är projektledare för Nelms Metod på World Conference of Drowning Prevention i Perth Australien. Här presenterade hon erfarenheterna vi fick från Nelms Metod. Hon hade både en muntlig presentation samt en posterpresentation.

Detta var en unik möjlighet att både sprida information om Nelms Metod, få ny kunskap och inspiration till vidare arbete, samt att utvidga nätverket. Milton Nelms, som har utvecklat metoden och varit involverat i projektet, var också där och hade egna posters och presentation.

Projektet Nelms Metod hade mellan 2019–2022 stöd från Allmänna Arvsfonden. Bakom projektet stod Simklubben Poseidon, i samarbete med Furuboda Folkhögskola och Swedish Center for Aquatic Research.

Nelms Metod är en träningsform i vatten där målet är att ge personer med funktionsvariationer förbättrad rörelseförmåga, kroppskännedom och sensorisk medvetenhet. Vatten används som ett medel för att främja olika aspekter av lärande av rörelse, ökad sensorisk medvetenhet och kroppskännedom. Målet är också att effekten ska uppnås på land.

Under projektperioden utvecklades både utbildningar för de som vill bli instruktörer och kortare kurser/prova-på tillfällen för målgruppen. Över 500 personer från hela landet har gått utbildningen, och över 1400 personer från målgruppen har tränat efter metoden.

För mera information om Nelms Metod kontakta hilde@nelmsmetod.se

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062