Varför tycker andra att det är så kul att åka till badhuset förutom jag?

Onsdag den 11 november kl 19.00 erbjuder vi en digital föreläsning med Anna Porsvald med titeln ”Varför tycker andra att det är så kul att åka till badhuset förutom jag”.

Föredraget handlar om vad man ska tänka på när man ska lära personer med autism att gilla vatten. Föredraget kommer också ta upp följande:

-Vad är autism?
-Vikten av fysisk aktivitet
-Vilka problem kan dyka upp i kombination med vatten och varför?
-Handskas med svårigheter på rätt sätt
-Nyckeln till framgång!

”Att hjälpa barn och vuxna med autism att våga testa något nytt är som att be någon som är högerhänt att testa att vara vänsterhänt en dag. Du kommer att få frågan: ”Varför?”. Därför behöver du redan innan veta vad du ska svara!”

Föredraget är gratis.

Om Anna Porsvald

Anna Porsvald är Legitimerad Sjuksköterska, utbildad instruktör i ”Gilla Vatten” och Brainswim och hon har egen autism- & adhd-diagnos. I Västmanland är hon viceordförande i Autism- & Aspergerföreningen och har genomfört olika vattenaktiviteter i föreningen. Som barn kämpade hon själv med simningen och var rädd för vatten. Nu älskar hon att vara under vattnet och hon och sonen med samma diagnoser badar ofta och simmar både vågrätt och lodrätt.”

Föredraget är en del av projektet Nelms Metod – som har stöd från Arvsfonden i perioden 2019-2021. I projektet arbetar vi med att utveckla och utbilda i Nelms Metod, som är en metod som använder vatten som ett verktyg för att förbättra rörelseskontrollen, rörelsesförståelsen och den sensoriska medvetenheten i vatten hos personer med funktionsvariationer. Målet är även att effekten ska uppnås på land.

Vi utbildar både målgruppen själv och personer som vill bli instruktörer i metoden. Läs mera om våra introkurser här och vår instruktörsutbildning här.

Vi kommer innan föreläsningen med Anna att ha en digital informationsträff om Nelms Metod – detta kommer ske mellan kl 18.00-19.00. Här får ni vete lite mera om projektet och metoden. Man kan välja att vara med på båda eller bara det ena.

Anmäl er till föredraget med Anna till hilde@nelmsmetod.se

 

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062