Välkommen till World Aquatic Development Conference i Lund 9-12 januari 2020

Vi vill önska dig välkommen till World Aquatic Development Conference som arrangeras för femte gången 9–12 januari 2020 på nyrenoverade Scandic Star Hotell i Lund. Anmälan innan 15. September ger reducerad pris.

På WADC får du en unik möjlighet till att utvidga ditt nätverk, få ny kunskap, nya idéer och bli inspirerad av våra duktiga föreläsare och i mötet med andra deltagare. Vi har intressanta föredragshållare, workshop, diskussioner, utställare och många andra möjligheter till att möte utvidga ditt närverk inom simningen.

WADC består av två spår: Learn to Swim från 10-12 januari för simskolelärare och simskoleansvariga, och Competitive Swimming, 9–12 januari för tävlingstränare på alla nivåer.

Learn to Swim har vi tidigare år haft en bred palett av föreläsare och vi har vänt och vridit på många stenar. Vi har sett på olika mönster och i år kommer vi titta på dessa och vara lite mer ”hands-on”, något som efterfrågats av många av våra instruktörer. Vi kommer också prata om ”Aquatic Physical Literacy”, hur arbetar vi för att barns rörelseförmåga och erfarenhet i vatten ska öka. Vi har föreläsare som ständigt utmanar, Milt Nelms, Majbritt Mörk, Maria Jäger, Liselotte Christensen, Shane Gould och vi har flera på gång.

I år har vi på Competitive Swimming valt att titta på hållbarhet, båda som utövare, tränare och förening/organisation, och låtit våra föreläsare prata utifrån hur dom arbetat med detta under åren. Mest känd är Dr. David Salo, tränare för många VM och OS medaljörer. Just nu tränar han bl.a. svenska Louise Hansson på USC. Vi har också förre världsmästaren Lauren Boyle, svenska Ulrika Sandmark, Steve Schaffer, huvudtränare på GCU och Robert Reid, från Norska Skidförbundet där han är ansvarig för hur man behåller kunskapen när tränare flyttas runt i Alpinlandslaget. Allt sys samman med våra kunniga moderatorer Bosse Hultén och Torsten Buhre.

Alla föredrag kommer vara på engelska.

Scandic Star Hotell i Lund är arena för WADC också i år. Hotellet är nyrenoverad; både rum, restaurang och bar har fått en fräschare och mer moderna look. Konferensområdet är byggd om, och ger oss nya möjligheter till att skapa en ännu bättre ram runt konferensen.

Vi hoppas att på stöd från Idrottslyftet som vanligt med 1000kr/ deltagare, men Svenska Simförbundet kan tyvärr inte ge besked förrän i november om hur Idrottslyftet i år ska användas. Stödet kommer, om det utfaller, att bli utbetalt till din förening av Simförbundet efter sista anmälningsfrist har gått ut.

Kolla också om det finns möjlighet för stöd från ert distriktsidrottsförbund, eller andra ställen. Är man ansluten till fackförbundet Unionen kan man i vissa fall få utbetalt sin utbildningspott för deltagande i konferansen.

Anmälan innan 15. September ger reducerad pris.

Anmäl dig och läs mera på www.wadc.se

 

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062