Utbildning i Nelms Metod – Halmstad

Inbjudan till utbildning i Nelms metod i Halmstad lördag den 1 februari 2020

Träning i vatten för personer med funktionsnedsättning – gratis utbildning

Vill du lära mer om hur du kan använda vatten som ett terapeutiskt verktyg för att öka rörelseförmågan och öka sensorisk medvetenhet i vattnet för personer med funktionsvariationer?

Lördagen den 1 februari 2020 kommer vi att genomföra en utbildning i Nelms metod.

Målgrupp:

1)     Du som själv har en funktionsnedsättning

2)     Du som är anhörig, assistent eller är med i en förening/organisation, och som vill leda träningar i vatten.

Krav:

För att delta på utbildningen måste du vara över 18 år, förstå engelska och kunna delta aktivt i bassängen. Det förutsätter också att du efter utbildningen kan testa dina kunskaper med en grupp eller en person med funktionsnedsättning.

Projektet är geografiskt begränsad till Skåne, Halland, Blekinge, Småland, Göteborgsområdet och Västmanland. Vi prioriterar därför deltagare därifrån.

Utbildningen kommer att ge dig kunskaper om hur kroppen fungerar i vatten och du lär dig övningar som du kan använda för att träna upp rörelseförmågan och den sensoriska medvetenheten.
Efter utbildningen är målet att vi ska följa upp den träning i vatten som du förväntas genomföra med besök och återträffar för att ytterligare utveckla metoden och övningarna.

Utbildningarna kommer vara en kombination av teori och träning i bassäng. Bassängen håller en temperatur på ca 32 grader. Utbildningen kommer föregå delvis på engelska. Utbildningen förutsätter att ni efteråt tränar med målgruppen/tränar själva. Vi kommer följa upp med två kortare träffar à 3 timmar, samt besök.

Projektet Nelms Metod har stöd från Arvsfonden i 3 år (tom 2021), och utbildningen är därmed gratis. Syftet med projektet är att utveckla, och utbilda i, en metod (Nelms metod) som använder vatten som ett terapeutiskt verktyg för att öka rörelseförmågan och öka sensorisk medvetenhet i vattnet för personer med funktionsvariationer (för barn, unga och vuxna). Målet är även att effekten ska uppnås på land. Metodiken bygger på Milton Nelms tankesätt, som också kommer vara involverad i projektet bl.a. som utbildare.

Vi fokuserar på att utveckla Nelms metod för dessa tre grupper:

  1. Personer med förvärvad hjärnskada, som efter stroke eller olyckor.
  2. Personer med medfödd hjärnskada, cerebral pares.
  3. Autismspektrumsyndrom

Plats och tid: Habiliteringens bassäng i Halmstad, lördagen den 1 februari 2020.
Utbildare: Milton Nelms

För program och mer information se inbjudan :

Inbjudan till utbildning i Nelms metod Halmstad februari 2020

Frågor och mer information om utbildningen och projektet kontakt Projektledare: Hilde Elise Hansen, mail: hilde@nelmsmetod.se telefon: 046-2740062 eller projektkoordinator Peter Petterson, mail: peter@nelmsmetod.se, tel: 0706-628097

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062