Utbildning i Lund – vill du vara med att testa en ny metod for träning i vatten?

Projektet Nelms Metod har som mål att utveckla en metod som använder vatten som ett terapeutiskt verktyg för att öka rörelseförmågan och öka sensorisk medvetenhet i vattnet för personer med funktionsvariationer. Projektet har stöd från Arvsfonden.

 

Vi ska ha en utbildning i Lund 28–29 oktober och det finns möjlighet för er som själv har en funktionsvariation, er som anhörig, assistenter eller om ni representerar en förening att vara med att få testa metoden. Utbildningen är gratis. Utbildningen är på Högevallsbadet i Lund i två dagar.

Måndag 28 oktober 10.00 – 15.00.
Tisdag 29 oktober 13.00-17.00.

På utbildningen lär du dig om vattnets egenskaper, hur kroppen fungerar i vatten och övningar som tränar upp rörelseförmågan, rörelsekontrollen och den sensoriska medvetenheten hos målgruppen. Efter utbildningen vill vi att du på något sätt provar metoden/övningarna – då vi gärna vill ha återkoppling på både hur metoden och övningarna, samt utbildningen fungerar. Vi kommer följa upp med återträff och besök.

För att delta på utbildningen måste du vara över 18 år, förstå engelska och kunna delta aktivt i bassängen. Utbildare kommer vara Milton Nelms, som har utvecklat metoden, och Hilde Elise Hansen, som är projektledare för projektet.

Inbjudan till utbildningen hittar du här:Utbildning Nelms Metod i Lund 2019

Vi har också några få platser kvar till utbildningen i Göteborg 31. oktober: Utbildning Nelms Metod i Göteborg 2019

För frågor och anmälan, kontakt projektledare Hilde Elise Hansen, mail: hilde@nelmsmetod.se  eller telefon: 046-2740062

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062