Utbildning del 1 och 2 i Varberg 2 april

Träning i vatten för personer med funktionsnedsättning – gratis utbildning

Vill du lära mer om hur du kan använda träning i vatten för att öka rörelseförståelsen, rörelsekontrollen och den sensorisk medvetenhet i vattnet för personer med funktionsvariationer?

Vi bjuder in till utbildning i Nelms metod på Pingvinbadet i Varberg lördag 2 april. Utbildningen består av teori och träning i bassäng. Vi kommer ha teoridelen digitaltonsdag 30 mars mellan kl 18.00-20.00. På lördag 2 april kommer vi vara i bassängen hele tiden. Denna kurs kombinerar vi med att också erbjuda del två av utbildningen. Projektet Nelms Metod har stöd från Arvsfonden i 3 år (tom april 2022), och utbildningen är därmed gratis. Anmälning krävs.

Program:

Onsdag 30 mars: Digital införing i metoden kl 18.00-20.00

Lördag 2 april:
08.30-12.00: Träning i bassäng – del 1
12.00-13.00: Lunch
13.00-15.00: Träning i bassäng – del 2

Vi kommer ha en digital träff med Milton Nelms, som har utvecklad metoden, någon vecka efteråt. (Vi återkommer med datum där detta). Denna del kommer hållas på engelska.

Utbildare: Hilde Hansen, Peter Pettersson och Milton Nelms (via länk på zoom).

Bassängen håller en temperatur på ca ca 32 grader.

Välkommen med din anmälan – det finns ett begränsat antal platser så vi ser gärna att du anmäler dig så snart du kan.

Anmälan: på mail till Hilde Elise Hansen: hilde@nelmsmetod.se

Adress: Pingvinbadet, Simhallsgatan 1, Varberg

Alla kan gå utbildningen. Inga förkunskaper behövs.

Målgrupp:

  • Du som är anhörig, assistent eller är instruktör/tränare i en förening/organisation som vill leda träningar i vatten för målgruppen.
  • Du som själv har en funktionsnedsättning

Att sjunka ner i en varm bassäng är inte bara skönt, det ger också terapeutiska möjligheter. På utbildningen kommer du lära om hur vattnet fungerar och hur kroppen fungerar i vatten. Du kommer lära dig övningar som du kan använda för att träna upp rörelseförståelsen, rörelsekontrollen och den sensoriska medvetenheten hos personer med funktionsnedsättning.

Utbildningen kommer i huvudsak föregå på svenska, men de delar som hålls av Milton Nelms kommer hållas på engelska.

Krav:
För att delta på utbildningen måste du vara över 18 år, förstå engelska och kunna delta aktivt i bassängen. Det förutsätter också att du efter utbildningen använder dina kunskaper och tränar med en grupp eller en person med funktionsnedsättning.

Instruktörsutbildning Nelms Metod

Instruktörsutbildningen i Nelms Metod består av två delar:

Del 1:
Digital informationsträff (1 timme)
Fysisk träff (ca 2 timmar teori + 2,5 timme träning i bassäng)
Digitalt uppföljningsträff med Milton Nelms (ca 1 timme)

Del 2:
Fysisk återkopplingssamling 2–3 timmar teori + träning i bassäng
Digital föreläsning med Milton Nelms (ca 1,5 timme)
Ha deltagit på 2 digitala återkopplingsträff. Tema på dessa kan variera.

Projektet Nelms Metod har stöd från Arvsfonden i 3 år (t.o.m april 2022), och utbildningen är därmed gratis. Syftet med projektet är att utveckla, och utbilda i, en metod (Nelms metod) som använder vatten som ett terapeutiskt verktyg för att öka rörelseförmågan och öka sensorisk medvetenhet i vattnet för personer med funktionsvariationer (för barn, unga och vuxna). Målet är även att effekten ska uppnås på land. Metodiken bygger på Milton Nelms tankesätt, som också kommer vara involverad i projektet som en av utbildarna.

Projektet är geografiskt begränsad till Skåne, Halland, Blekinge, Småland, Göteborgsområdet och Västmanland. Vi prioriterar därför deltagare därifrån.

Läs mera om projektet på www.nelmsmetod.se Följ oss gärna på FB – Nelms metod

Bakom projektet står Simklubben Poseidon i samarbete med Swedish Center for Aquatic Research och Furuboda Folkhögskola. Vi samarbetar också med Göteborg Parasportförbund, SLS Göteborg och Autism- och Aspergerföreningen i Västmanland.

För mera information om projektet och metoden kontakt Projektledare: Hilde Elise Hansen, SK Poseidon, hilde@nelmsmetod.se telefon: 070-34 05 888

 

 

 

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062