Utbildning del 1 i Nelms Metod i Göteborg 15-16 februari 2022

Vill du lära mer om hur du kan använda träning i vatten för att öka rörelseförståelsen, rörelsekontrollen och den sensorisk medvetenhet i vattnet för personer med funktionsvariationer?

Tillsammans med Dalheimers Hus bjuder vi in till utbildning i Nelms metod på Dalheimers Hus i Göteborg. Utbildningen består av teori och träning i bassäng. Vi kommer ha teoridelen på tisdag 15 februari kl 13.00-15.00. Träningen i bassäng kommer föregå på onsdag 16 februari kl 08.00-11.00. (Vecka 7 under sportlovet). Projektet Nelms Metod har stöd från Arvsfonden i 3 år (tom april 2022), och utbildningen är därmed gratis. Anmälning krävs.

Adress: Dalheimers Hus, Slottskogsgatan 12, Göteborg.

Målgrupp:

  • Du som är anhörig, assistent eller är med i en förening/organisation som vill leda träningar i vatten för målgruppen.
  • Du som själv har en funktionsnedsättning

Att sjunka ner i en varm bassäng är inte bara skönt, det ger också terapeutiska möjligheter. På utbildningen kommer du lära om hur vattnet fungerar och hur kroppen fungerar i vatten. Du kommer lära dig övningar som du kan använda för att träna upp rörelseförståelsen, rörelsekontrollen och den sensoriska medvetenheten hos personer med funktionsnedsättning.

Utbildare: Hilde Hansen, Peter Pettersson och Milton Nelms (via länk på zoom).

Program:

Tisdag 15 februari, kl 13.00-15.00 teoretisk införande i Nelms Metod
Onsdag 16 februari kl 08.00-11.00 praktisk träning i bassäng.
Digital träff med Milton (Vi återkommer med datum dör detta)

Bassängen håller en temperatur på ca 34 grader.

Välkommen med din anmälan – det finns ett begränsat antal platser så vi ser gärna att du anmäler dig så snart du kan.

Anmälan: på mail till Hilde Elise Hansen: hilde@nelmsmetod.se

Innan vi träffas i Göteborg, så önskar vi att ni har deltagit på vår digitala informationsträff, Vi kommer ha en träff en kväll veckan innan. Vi återkommer med dag och tid.

Några veckor efter utbildningen i Göteborg kommer vi också ha en digital uppföljningsträff. Denna del kommer hållas av Milton Nelms.

Utbildningen kommer i huvudsak föregå på svenska, men de delar som hålls av Milton Nelms kommer hållas på engelska.

Krav:

För att delta på utbildningen måste du vara över 18 år, förstå engelska och kunna delta aktivt i bassängen. Det förutsätter också att du efter utbildningen använder dina kunskaper och tränar med en grupp eller en person med funktionsnedsättning.

Ni kan nå läsa de första nio sidor i vårt utbildningsmaterial – som ger en kort beskrivning av metoden och projektet. Klicka på bilden under:

Projektet Nelms Metod har stöd från Arvsfonden i 3 år (t.o.m april 2022), och utbildningen är därmed gratis. Syftet med projektet är att utveckla, och utbilda i, en metod (Nelms metod) som använder vatten som ett terapeutiskt verktyg för att öka rörelseförmågan och öka sensorisk medvetenhet i vattnet för personer med funktionsvariationer (för barn, unga och vuxna). Målet är även att effekten ska uppnås på land. Metodiken bygger på Milton Nelms tankesätt, som också kommer vara involverad i projektet som en av utbildarna.

Projektet är geografiskt begränsad till Skåne, Halland, Blekinge, Småland, Göteborgsområdet och Västmanland. Vi prioriterar därför deltagare därifrån.

Läs mera om projektet på www.nelmsmetod.se Följ oss gärna på FB – Nelms metod

Bakom projektet står Simklubben Poseidon i samarbete med Swedish Center for Aquatic Research och Furuboda Folkhögskola. Vi samarbetar också med Göteborg Parasportförbund, SLS Göteborg och Autism- och Aspergerföreningen i Västmanland.

För mera information om projektet och metoden kontakt Projektledare: Hilde Elise Hansen, SK Poseidon, hilde@nelmsmetod.se telefon: 070-34 05 888

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062