Positiva upplevelser

Vi har frågat våra utbildade instruktörer om de har en positiv upplevelse att dela efter att ha tränat med Nelms Metod – detta är några av svaren vi fick:

En elev som bara gick omkring o skvätte vatten härmar nu sin assistent som gör Nelms metod. Går ned och krokodilandas, väggsug, start/stop (simmarstop mm. Det har varit fantastiskt att se.

Att få vara med framför allt de här barnen och ungdomarna i vatten och med en metod som fungerar är fylld av glädje och mycket kärlek. Att det faktiskt fungerar. Jag har en kille som inte kommer till simskolan eller träningen, han kommer till mig (instruktörens namn). Det blir väldigt personligt och barnen/ungdomarna går länge.

Jag har tränat med en flicka som i början var rädd men som nu tar sig fram självständigt i vattnet. Att se hennes utveckling har varit fantastiskt! Hon kan inte prata men ger ifrån sig ett visst ljud när hon är glad och det ljudet har jag fått höra oftare och oftare.

När deltagare med stor rädsla för vatten plötsligt efter mycket träning med Nelms Metod är som ett vattendjur och dessutom lyckas simma.

Så viktigt att förstå hur mycket vattnet påverkar. Både hur vattnet känns mot kroppen (medvetenhet), men också olika ljud i lokalen etc. Nelms metod gjorde mig lyhörd och uppmärksammad på saker som jag aldrig tidigare tänkt på.

När man ser lyckan lysa ur ögonen för att man vågar känna på vattnet .. obeskrivligt

Hitta Home!!!!

Det var kul att göra ”ring övningar” där man håller i varandras händer å bildar en ring så och snurrar runt för att sätta fart på vattnet.

Det du gör speglar eleverna och det är flera som bara därför har kunnat vistas i badhusmiljön. Det är verkligen positivt.

Jag har fått andra ”glasögon”. Jag är nyfiken och funderar kring vad personen tilltalas av att göra i vattnet. Vill prova själv och funderar kring hur jag kan ta med detta för att utmana och utveckla personen vidare. Jag studerade och deltog i det barnet, med autism och språkstörning, gjorde i vattnet. Hade inga krav på att lära ut något, utan var bara nyfiken och ville lära mig mer om vad som tilltalade barnet. Helt plötsligt flöt vi runt i vattnet med halvöppen mun och hade supermysig i vattnet! Vi tittade på varandra och det kändes som att vi njöt av stunden tillsammans! Och efter en stund var barnet mer ”närvarande ” med mig och var nyfiken på att ta initiativ till att göra annan aktivitet. Samt var mer medgörlig när jag föreslog en aktivitet.

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062