Nytt instruktörskurs i Nelms Metod i Halmstad

Vill du lära mer om hur du kan använda vatten som för att öka rörelseförmågan och öka sensorisk medvetenhet i vattnet för personer med funktionsvariationer?

Lördag den 11 september kommer vi att genomföra första del av instruktörsutbildningen i Nelms metod på Habiliteringen i Halmstad.

Adress: Habiliteringens bassäng, Lasarettsvägen 2, Halmstad

Att sjunka ner i en varm bassäng är inte bara skönt, det ger också terapeutiska möjligheter. På utbildningen kommer du lära om hur kroppen fungerar i vatten och du lär dig övningar som du kan använda för att träna upp rörelseförmågan, rörelseskontrollen och den sensoriska medvetenheten hos personer med funktionsnedsättning.

Utbildare: Hilde Hansen, Peter Pettersson och Milton Nelms (via länk på zoom).

Program:

08.00-09.30: Introduktion och teori
09.45-12.15: Träning i bassäng

Anmälan görs till Hilde Elise Hansen: hilde@nelmsmetod.se
Projektet är geografiskt begränsad till Skåne, Halland, Blekinge, Småland, Göteborgsområdet och Västmanland. Vi prioriterar därför deltagare därifrån

Innan vi träffas i Halmstad, så önskar vi att ni har deltagit på den digitala informationsträffen. Den kommer vara veckan innan vi ses – vi återkommer med datum inom kort.

Utbildningen kommer i huvudsak föregå på svenska, men de delar som hålls av Milton Nelms kommer hållas på engelska.

Vem kan delta på utbildningen:

  • Du som själv har en funktionsnedsättning
  • Du som är anhörig, assistent eller är med i en förening/organisation som vill leda träningar i vatten för målgruppen.

Krav:

För att delta på utbildningen måste du vara över 18 år, förstå engelska och kunna delta aktivt i bassängen. Det förutsätter också att du efter utbildningen använder dina kunskaper och tränar med en grupp eller en person med funktionsnedsättning. Lever du själv med en funktionsvariation så vill vi att du provar att träna efter metoden själv.

Projektet Nelms Metod har stöd från Arvsfonden i 3 år (tom april 2022), och utbildningen är därmed gratis. Syftet med projektet är att utveckla, och utbilda i, en metod (Nelms metod) som använder vatten som ett terapeutiskt verktyg för att öka rörelseförmågan och öka sensorisk medvetenhet i vattnet för personer med funktionsvariationer (för barn, unga och vuxna). Målet är även att effekten ska uppnås på land. Metodiken bygger på Milton Nelms tankesätt, som också kommer vara involverad i projektet bl.a. som utbildare.

Vi fokuserar på att utveckla Nelms metod för dessa tre grupper:

  1. Personer med förvärvad hjärnskada, som efter stroke eller olyckor.
  2. Personer med medfödd hjärnskada, cerebral pares.
  3. Autismspektrumsyndrom

Projektet är geografiskt begränsad till Skåne, Halland, Blekinge, Småland, Göteborgsområdet och Västmanland. Vi prioriterar därför deltagare därifrån.

Läs mera om projektet på www.nelmsmetod.se Följ oss gärna på FB – Nelms metod

Bakom projektet står Simklubben Poseidon i samarbete med Swedish Center for Aquatic Research och Furuboda Folkhögskola. Vi samarbetar också med Göteborg Parasportförbund, SLS Göteborg och Autism- och Aspergerföreningen i Västmanland.

För mera information om projektet och metoden se www.nelmsmetod.se eller kontakt Projektledare: Hilde Elise Hansen, SK Poseidon, hilde@nelmsmetod.se telefon: 046-2740062

 

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062