Ny utbildning i Nelms Metod i Kungsbacka 27 augusti

Inbjudan till utbildningen – Införing i Nelms Metod och Gilla Vatten

Kungsbacka Simhall, söndag 27 augusti 2023

I samarbete med Kungsbacka Simklubb bjuder vi in till utbildningen – Införing i Nelms metod och Gilla Vatten – på Kungsbacka Simhall, söndag 27 augusti 2023. Utbildningen består av teori och träning i bassäng.

Vi kommer på denna kurs ge er en införing i de principer och tankesätt som ligger till grund för Nelms Metod, men också för Gilla Vatten. Du kommer efteråt ha bättre förutsättningar för att hjälpa både personer med funktionsnedsättningar och personer som är rädda eller ovana med vatten. Metoden bygger på att vi använder naturliga rörelser, flöden, tryck och andning som verktyg för att uppleva vattnet, förbättra känslan i vatten och i slutänden lära sig simma (om det är målet). Du kommer lära övningar som är med att ökar den sensoriska medvetenheten och förbättrar rörelsekontrollen hos de du jobbar med. I metoden vägleder vi personerna till att själva upptäcka och experimentera i vattnet. Genom att skapa nya upplevelser av vattnet vill det leda till ökad förståelse och lärande.

Vi kommer börja med en genomgång av principerna bakom metoden i konferensrummet – mellan kl 09.30-12.30. Efter lunch (13.00-16.30) kommer vi vara i bassängen. Projektet Nelms Metod hade under mellan 2019 – 2022 stöd från Allmänna Arvsfonden.

Program:
09.30-12.30: Teori – introduktion till Nelms Metod
12.30-13.30: Lunch
13.30-16.30: Träning i bassäng

Utbildare: Hilde Hansen

På kursen kommer vi både ha teori, och mycket tid i bassängen. För att förstå metoden och kunde lära ut till andra är det viktig att ni alla är med i bassängen och provar och får egna erfarenheter av metoden.  Bassängen är varm och håller en temperatur på ca 32 grader.

Välkommen med din anmälan – det finns ett begränsat antal platser så vi ser gärna att du anmäler dig så snart du kan.

Pris: 1990 kr per person. Då ingår utbildningsmaterial, lunch och fika.

Anmälan: på mail till Hilde Elise Hansen: hilde@nelmsmetod.se

Adress: Kungsbacka Sportcenter 2A, 434 50 Kungsbacka

Alla kan gå utbildningen. Inga förkunskaper behövs.
Vid frågor kontakta Hilde Elise Hansen på mail: hilde@nelmsmetod.se eller telefon: 070-34 05 888.

Se några av våra filmer för att få veta mera om utbildningen och Nelms Metod: Filmer om Nelms metod | Nelms metod och Gilla Vatten

Milton Nelms
Metoden som användes Nelms Metod och Gilla Vatten, är utvecklad av Milton Nelms, som vi har ett nära samarbete med. Milton har i över 40 år har han jobbat med många olika grupper i vatten från barn och vuxna som är rädda för vatten, ungdomar och upp till elitsimmare på världsklassnivå, flera av dessa är OS medaljörer.

 

 

 

Hilde Elise Hansen kommer vara utbildare på kursen. Hilde har master i idrottsvetenskap från Norges Idrottshögskola. Hon har över 20 års erfarenhet från flera idrottsorganisationer i både Norge, Danmark och i Sverige, bland annat i Norges Simförbund. Hon har de sista 8 åren varit projektledare för projekten Gilla Vatten och Nelms Metod, som använder metodiken Brainswim. Hon har jobbat tätt med Milton Nelms som har utvecklad både Nelms Metod och Gilla vatten. Hilde är också projektledare för konferensen World Aquatic Development Conference.

 

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062