Korta introkursen i Lund, fredag 27 augusti

Bor du i eller nära Lund och lever med en funktionsvariation? Nu finns det möjlighet att gå vår korta-introkurs i Nelms Metod, på fredag 27 augusti på Högevallsbadet i Lund. Vid att träna efter Nelms Metod lär du dig mer om hur du kan träna i vatten för att förbättra din rörelseförståelse, rörelsekontroll och sensoriska medvetenhet. Metoden är också bra för dig som behöver ändra/förbättra hur du simmar efter att ha fått stroke, förvärvad hjärnskada och liknande. Kursen är gratis, men anmälan krävs.

Kursen är på 3 timmar. Vi kommer att ha en timme teori, där ni kommer få en införing i metodens principer och hur kroppen fungerar i vatten. Därefter har vi två timmar i bassängen där vi tränar på de olika övningarna och provar förstå metodens principer. Målet med kursen är att ni ska få egna erfarenheter, så ni sen själv kan fortsätta att träna efter metoden. Det kommer max vara 5 deltagare och två instruktörer från Nelms Metod. Anmälan sker på mail till hilde@nelmsmetod.se

Program:

15.30-16.30: Teori
16.30-17.00: Ombyte
17.00-19.00: Träning i bassäng

Det krävs inga förkunskaper för att träna efter Nelms Metod. Alla kan lära och förstå de principer som vi tränar efter i Nelms Metod. I många av övningarna behöver du inte ha huvudet eller ansiktet under vattnet. Många övningar kan göras i midjedjup vatten, stående, medan du håller i bassängkanten. Du behöver därför varken kunna simma eller känna dig trygg i vatten. Vi kommer vara i kombibasängen som håller ca 32 grader. Bassängen har trappa ner, men ingen hiss. Omklädningsrum ligger på samma plan, men man måste gå/ta sig ca 50 m för att komma till bassängen.

I filmen under kan du se hur Ingrid tränar efter Nelms Metod, och få en kort införing i metoden av vår projektledare Hilde:

Se gärna våra andra filmar om Nelms Metod här, och se vad Pauline tycker om att träna efter Nelms Metod:

Filmer om Nelms metod | Nelms metod och Gilla Vatten

Är du intresserad att lära ännu mera – så har vi under hösten flera instruktörsutbildningar som också riktar sig till dig som lever med en funktionsvariation. Information om dessa och aktuella datum hittar du här:

Nelms Metod – instruktörskursen | Nelms metod och Gilla Vatten

Projektet Nelms Metod har stöd från Arvsfonden under perioden 2019 – 2022 och erbjuder utbildningar i metoden för både målgruppen, stödpersoner och organisationer. Bakom projektet står Simklubben Poseidon i Lund, tillsammans med flera samarbetspartner.

 

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062