Konferensen ”Simning i skolan” den 8:e januari 2016

_O2Q0548

Gilla Vatten är med att arrangera konferensen ”Simning i skolan” den 8:e januari 2016. Konferensen hålls på Scandic Star Hotell i Lund, och är för alla som är intresserade av simning i skolan som idrottslärare, rektorer, simföreningar, simhallspersonal mm.

Ett viktigt tema för konferensen vill vara integration och inkludering. Vad säger läroplanen om simning? Hur kan vi göra skolsimmet bättre och möjligöra att alla barn kan delta i skolsimmet, både de rädda och de orädda barnen.  Vad kan skolan göra och vad kan simklubben/andra aktörer göra? Det kommer också vara olika exempel på hur skolsimmet kan organiseras. Vi kommer att ha deltagare från olika nationaliteter, och konferensen kommer därför att vara på engelska.

”Simning i Skolan” är en del av konferensen World Aquatic Development Conference (WADC) som föregår från 7-10 januari 2016. WADC består av två konferenser: Competitive Swimming, 7-10 januari för tävlingstränare, och Learn to Swim 8 – 10 januari för simskolelärare. Första dagen av Learn to Swim vill vara konferensen ”Simning i skolan”.

Arrangör är Swedish Center for Aquatic Research i samarbete med Simklubben Poseidon, projektet Gilla Vatten, Svensk Idrottslärarförening och Lunds Universitet.

Anmälan till konferensen göras på WADC hemsida.

Inbjudan och program för dagen hittar ni här:

WADC 2016- Simning i Skolan

Program Simning i Skolan

Ni kan också läsa mera om konferensen här

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062