Kom och prova-på Nelms Metod i Lund den 26 augusti

Bor du i eller nära Lund och lever med en funktionsvariation? Nu finns det möjlighet att prova-på Nelms Metod. Vid att träna efter Nelms Metod lär du dig mer om hur du kan träna i vatten för att förbättra din rörelseförståelse, rörelsekontroll och sensoriska medvetenhet. Metoden är också bra för dig som behöver ändra/förbättra hur du simmar efter att ha fått stroke, förvärvad hjärnskada och liknande. Prova-på tillfället är gratis, men anmälan krävs.

Torsdag 26 augusti mellan 17.00-18.00 finns det möjlighet till att prova träning efter Nelms Metod på Högevallsbadet i Lund. Prova-på tillfället är på ca 1 timme. Det kommer max vara 5 deltagare och två instruktörer från Nelms Metod. Anmälan och frågor sker på mail till hilde@nelmsmetod.se

Det krävs inga förkunskaper för att träna efter Nelms Metod. Alla kan lära och förstå de principer som vi tränar efter i Nelms Metod. I många av övningarna behöver du inte ha huvudet eller ansiktet under vattnet. Många övningar kan göras i midjedjup vatten, stående, medan du håller i bassängkanten. Du behöver därför varken kunna simma eller känna dig trygg i vatten. Vi kommer vara i kombibasängen som håller ca 32 grader. Bassängen har trappa ner, men ingen hiss. Omklädningsrum ligger på samma plan, men man måste gå/ta sig ca 50 m för att komma till bassängen.

Är du intresserad att lära ännu mera – så har vi en kort kurs på fredag 27 augusti mellan kl 17.00-19.00 på Högevallsbadet. Mera information om detta hittar du här. Vi har också instruktörsutbildningar som också riktar sig till dig som lever med en funktionsvariation. Information om dessa och aktuella datum hittar du här: Nelms Metod – instruktörskursen | Nelms metod och Gilla Vatten

Projektet Nelms Metod har stöd från Arvsfonden under perioden 2019 – 2021 och erbjuder utbildningar i metoden för både målgruppen, stödpersoner och organisationer. Bakom projektet står Simklubben Poseidon i Lund, tillsammans med flera samarbetspartner.

Se gärna våra filmar om Nelms Metod här:

Filmer om Nelms metod | Nelms metod och Gilla Vatten

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062