Intresserad av att lära mera om metoden vi har använd i Nelms Metod och Gilla Vatten?

Är du eller din organisationer intresserad av att lära mera om metoden som har används i Nelms Metod och Gilla Vatten? Vi erbjuder nu en utbildning för din organisation. Det kan vara ni är en simhall, skola, simklubb en habilitering eller kanske ni är en grupp med assistenter eller föräldrar som vill lära mera. Vi kan anpassa kursen till era önskar och behov.

Vi kommer på denna kurs ge en basnivå i de principer och tankesätt som ligger till grund för metoderna, som vi använder i både projekten Nelms Metod och Gilla Vatten. Ni kommer efteråt ha bättre förutsättningar för att hjälpa både personer med funktionsnedsättningar och personer som är rädda eller ovana i vatten. Metoden bygger på att vi använder naturliga rörelser, flöden, tryck och andning som verktyg för att uppleva vattnet, förbättra känslan i vatten och i slutänden lära sig simma (om det är målet). Du kommer lära sig övningar som ökar den sensoriska medvetenheten och förbättrar rörelsekontrollen hos de du jobbar med. I metoden vägleder vi personerna till att själva upptäcka och experimentera i vattnet. Genom att skapa nya upplevelser av vattnet kommer det leda till ökad förståelse och lärande, något som också kommer reducera rädslan.

Kursen består av både teori och praktik i bassängen.

Milton Nelms

Metoderna vi använder i Nelms Metod och Gilla Vatten, är utvecklad av Milton Nelms, som vi har ett nära samarbete med. Milton är internationellt känd för sitt arbete med elitsimmare, deras tränare, och med olika sim- och sportsorganisationer. I över 40 år har han jobbat med många olika grupper i vatten från barn och vuxna som är rädda för vatten, ungdomar och upp till elitsimmare på världsklassnivå, flera av dessa är OS medaljörer.

Hilde Elise Hansen kommer vara utbildare på kursen. Hilde har master i idrottsvetenskap från Norges Idrottshögskola. Hon har över 20 års erfarenhet från flera idrottsorganisationer i både Norge, Danmark och i Sverige, bland annat i Norges Simförbund. Hon har de sista 8 åren varit projektledare för projekten Gilla Vatten och Nelms Metod, som använder metodiken Brainswim. Hon har jobbat tätt med Milton Nelms som har utvecklad både Nelms Metod och Gilla vatten. Hilde är också projektledare för konferensen World Aquatic Development Conference.

Vill ni läsa mera om både Nelms Metod och Gilla Vatten – gå in på vår hemsida www.nelmsmetod.se

Ta kontakt för mera information ta kontakt med Hilde Elise Hansen på hilde@nelmsmetod.se

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062