Instruktörsutbildning i Brainswim 1 i Lund. 19-21 januari 2018

Vill ni vara med att få fler barn att Gilla Vatten och känna sig trygga i vatten? Utbilda dig i metodiken Brainswim som är särskilt anpassad för denna målgrupp.

19-21 januari arrangerar Gilla Vatten en ny instruktörsutbildning i Brainswim 1 i Lund på Högevallsbadet. Vi börjar utbildningen fredag 19 januari kl 13.00 på Högevallsbadet och avslutar söndag 21 januari kl 13.30

Gilla Vatten har i perioden 2014–2017 haft stöd från Arvsfonden till att driva projektet Gilla Vatten. Vi har inom loppet av dessa tre år utbildat över 300 instruktörer i metodiken. Totalt har runt 10 000 barn/unga blivit tryggare i vatten genom Brainswimmetoden. Instruktörerna kommer från olika typer av föreningar och organisationer; som simklubbar, skolor, simhallar, habiliteringar, föreningar för barn med funktionsnedsättning och föreningar som arbetar med invandrarbarn med mera.

Brainswim är utvecklad av Milton Nelms och Shane Gould och är speciellt lämplig för barn som känner rädsla för att vara i vatten/inte kan simma. I metodiken Brainswim, jobbar vi med att överbrygga hinder som är i vägen för att lära sig simma. Genom Brainswim lär barnen sig att förstå, acceptera och kontrollera den egna kroppen i olika positioner i vattnet. Övningarna i Brainswim är stillsamma, lugna, rogivande, och inte forcerade, för barnen. Barnen får erfarenhet och genom att utforska och experimentera i vattnet, det tar bort rädslan, och gör dem redo att lära sig simma i nästa steg.

Utbildare kommer vara Milton Nelms, som också har utvecklat Brainswim. Milton har i över 30 år arbetat med många olika grupper i vatten från barn och vuxna som är rädda för vatten, ungdomar och upp till elitsimmare på världsklassnivå. Observera att stora delar av utbildningen hålls på engelska.

Utbildningen i Brainswim består av både teori, men mycket praktik i bassängen. Utbildningen förutsätter att ni själva är med i vattnet och provar på alla övningar. Ta med badkläder, handdukar, shorts, t-shirt.

Pris: 1995 kr per person

Det inkluderar utbildning med utbildningsmaterial, fika alla tre dagar, och lunch lördag och söndag.

Program hittar ni här: Program Instruktörsutbildning Lund 19-21 januari 2018

Boende står ni för själva, men om ni önskar har vi reserverat några rum på The More Hotell i Lund (https://themorehotel.se/lund). Pris är 650 för singelrum och 800 för dubbelrum per natt. Dessa beställs och betalas direkt via oss.

För mer information och anmälan kontakta Gilla Vatten på hilde@gillavatten.se eller telefon 046-15 20 67.

Bakom Gilla Vatten står SK Poseidon och Swedish Center for Aquatic Research. Läs mer om Brainswim och Gilla vatten på www.gillavatten.se

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062