Införing i Nelms Metod och Gilla Vatten 29 oktober i Halmstad

Inbjudan till Införing i Nelms Metod och Gilla Vatten

Halmstad Arena lördag 29 oktober 2022

Vi bjuder in till utbildningen – Införing i Nelms metod och Gilla Vatten – på Halmstad Arena, Halmstad lördag 29 oktober 2022. Utbildningen består av teori och träning i bassäng.

Vi kommer på denna kurs ge er en införing i de principer och tankesätt som ligger till grund för Nelms Metod, men också för Gilla Vatten. Du kommer efteråt ha bättre förutsättningar för att hjälpa både personer med funktionsnedsättningar och personer som är rädda eller ovana med vatten. Metoden bygger på att vi använder naturliga rörelser, flöden, tryck och andning som verktyg för att uppleva vattnet, förbättra känslan i vatten och i slutänden lära sig simma (om det är målet). Du kommer lära övningar som är med att ökar den sensoriska medvetenheten och förbättrar rörelsekontrollen hos de du jobbar med. I metoden vägleder vi personerna till att själva upptäcka och experimentera i vattnet. Genom att skapa nya upplevelser av vattnet vill det leda till ökad förståelse och lärande.

Vi kommer börja med en genomgång av principerna bakom metoden i konferensrummet – mellan kl 10.00-13.00. Efter lunch (14.00-17.00) kommer vi vara i bassängen. Projektet Nelms Metod hade under mellan 2019 – 31. Juni 2022 stöd från Allmänna Arvsfonden.

Program:

10.00-13.00: Teori – introduktion till Nelms Metod
13.00-14.00: Lunch
14.00-17.00: Träning i bassäng

Vi kommer ha en digital träff med Milton Nelms, som har utvecklad metoden, någon vecka efteråt. (Vi återkommer med datum för detta). Denna del kommer hållas på engelska.

Utbildare: Hilde Hansen, Peter Pettersson och Milton Nelms (via länk på zoom).

På kursen kommer vi både ha teori, och mycket tid i bassängen. För att förstå metoden och kunde lära ut till andra är det viktig att ni alla är med i bassängen och provar och får egna erfarenheter av metoden. Bassängen håller en temperatur på ca 32 grader.

Välkommen med din anmälan – det finns ett begränsat antal platser så vi ser gärna att du anmäler dig så snart du kan.

Pris: 1900 kr per person. Då ingår utbildningsmaterial, lunch och fika.

Anmälan: på mail till Hilde Elise Hansen: hilde@nelmsmetod.se

Adress: Halmstad Arena, Växjövägen 11, Halmstad

Alla kan gå utbildningen. Inga förkunskaper behövs.

Vid frågor kontakta Hilde Elise Hansen på mail: hilde@nelmsmetod.se eller telefon: 070-34 05 888.

Utbildare

Milton Nelms Både Nelms Metod och Brainswim, som vi använder i Gilla Vatten, är utvecklad av Milton Nelms, som vi har ett nära samarbete med. Milton är internationellt känd för sitt arbete med elitsimmare, deras tränare, och med olika sim- och sportsorganisationer. I över 40 år har han jobbat med många olika grupper i vatten från barn och vuxna som är rädda för vatten, ungdomar och upp till elitsimmare på världsklassnivå, flera av dessa är OS medaljörer. Milton kommer att leda en digital träff på ca 1,5 timme några veckor efter utbildningen.

 

 

Hilde Elise Hansen kommer vara en av utbildare på kursen. Hilde har master i idrottsvetenskap från Norges Idrottshögskola. Hon har över 20 års erfarenhet från flera idrottsorganisationer i både Norge, Danmark och i Sverige, bland annat i Norges Simförbund. Hon har de sista 8 åren varit projektledare för projekten Gilla Vatten och Nelms Metod, som använder metodiken Brainswim. Hon har jobbat tätt med Milton Nelms som har utvecklad både Nelms Metod och Gilla vatten. Hilde är också projektledare för konferensen World Aquatic Development Conference.

 

 

 

 

Peter Pettersson är den andra utbildaren. Peter är utbildad från GIH, med specialidrott i simning. I över 30 år har han jobbat med barn och unga med funktionsvariationer. Han har bl.a varit ansvarig för specialundervisningen i simning i Halmstad Kommun, varit idrottspedagog på Halmstad Habilitering och jobbat som idrottslärare i Falkenberg. Han har också jobbat med projekten Gilla Vatten och Nelms Metod. Peter ansvarar också för SK Laxens parasimning. Tidigare har han varit aktiv simmare på elitnivå med flera SM-medaljer och OS deltagelse i baggagen, och är fortsatt aktiv mastersimmare i SK Laxen.

 

 

 

 

 

 

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062