Gilla Vatten söker framtidiga samarbetspartners

I snart tre år har vi genom Gilla Vatten arbetat för att ge ökad trygghet i vatten för barn och unga som är rädda för eller ovana vid vatten. Gilla Vatten har under dessa tre år haft stöd från Arvsfonden som tar slut 31. mars. Vi önskar fortsätta detta viktiga arbetet och söker nu samarbetspartners som vill vara med att stödja Gilla Vatten på olika sätt.

_O2Q0594_O2Q0503

Vi jobbar med metodik Brainswim som är särskilt lämplig för äldre barn/unga som är rädda för eller ovana vid vatten och inte kan simma. Genom projektet har vi utbildad över 300 instruktörer från hela Sverige, och nådd ut till ca 3000 barn. Den ökade strömmen av nyanlända har gjort att detta är en utmaning som många simlärare/instruktörer/lärare upplever. Men också många svenskfödda barn/unga och barn/unga med funktionsnedsättningar är rädda för vatten.

Instruktörerna har fått en gratis tredagars utbildning i metodiken Brainswim. Viktiga tema är hur förhåller man sig till dem som inte har någon/eller liten erfarenhet av vatten? De som inte vet hur man ställer sig upp om man har ramlat, eller inte vet något om vattnets principer? Allt detta lär man sig på en utbildning i Brainswim. Metoden är utvecklat av Milton Nelms och Shane Gould från Austrailien, och det är också de som håller i utbildningen.

 

milt-och-shane

Efter utbildningen ska instruktörerna hem till sitt lokal miljö och hålla i Gilla Vattenkurser för barn, som helst ska vara gratis. Ett Gilla Vattenkurs går över 10 tillfällen à en timme, och ska gå över en så kort tidsperiod som möjligt. Det är max 5 barn/unga per instruktör.

IMG_2589I bassängen 1

Något som har varit unikt med Gilla Vatten är att vi möts över organisationsgränser och tillhörighet. Vi har haft deltagare från simklubbar, simhallar, skolor, habiliteringar, invandrarföreningar mm. Vi har blivit ett nätverk där vi kan diskutera hur vi bäst kan hjälpa dessa barn och unga som är rädda för eller ovana vid vatten.

Bakom Gilla Vatten står SK Poseidon och Swedish Center for Aquatic Research.

Vi möter er gärna ock presenterar Gilla Vatten. Vi har också en Facebooksida – Gilla Vatten –
där ni hittar mycket information.Ta kontakt med vår projektledare på hilde@gillavatten.se eller via telefon: 046-15 20 67

.

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062