Gilla Vatten passar också för barn med funktionsnedsättningar

Ulla - bild

Metodiken Brainswim som används på Gilla Vattenkurserna passar också bra för barn med olika former av funktionsnedsättningar. Vi har små grupper (max 5 barn per instruktör) och metodiken är utformat så att den kan anpassas till varje barns individuella utveckling.

Ulla Ekström som jobbar på Furuboda Folkhögskola som simtränare, leg. arbetsterapeut & vårdlärare säger följande om utbildningen i Brainswim:

”På Furuboda Folkhögskola erbjuds simträning för våra deltagare. Deltagarna har någon form av funktionsnedsättning vilket yttrar sig bla i en onormal muskeltonus. I gruppen deltar personer med tex utvecklingsstörning, cerebral pares, förvärvad hjärnskada och Downs syndrom. Varierande moment tränas och Brainswim-metodiken ingår som en del. Som ansvarig simtränare kan jag notera en utveckling hos deltagare efter att Brainswim-övningar provats, övats och lärts in. Simmarna har utvecklat en större säkerhet i vattnet då de blivit mer avslappnade och därmed lyckas utföra moment som de tidigare inte bemästrade.”

 

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062