Gilla Vatten gav badglädje för hela familjen

I februari arrangerade Lundbybadet i Mjölby Gilla Vattenkurs. En av deltagarna var Khalid, han tyckte Gilla Vattenkursen var roligt och den gjorde honom mycket tryggare i vatten. Da Khalid var klar med Gilla Vattenkursen så kom hela familjen och badade för första gången sen de kom till Sverige (och det var 10 år sedan).

Nu har Pappa Amin börjat på vuxensimskolan. Amin har nu gått tre gånger i simskola och börjar behärska bentagen i bröstsim. Han kan flyta och glida på mage helt självständigt och likaså ställa sig upp kontrollerat. Ryggläge är fortfarande svårt, men det är på god väg.

Amin säger ”det är svårt att simma, men med mycket träning så kommer det gå.” Han är lite avundsjuk på sin son som gick Gilla Vatten i 10 dagar och är mycket bättre än honom i vattnet. Pappa Amins tankar visar hur viktigt det är att få vara i vattnet varje dag och träna intensivt.

Nu väntar familjen på att anmälan till simskolorna på Lundbybadet ska öppna så de kan anmäla Khalid och hans bror till simskolan.

Lena Malm jobbar på Lundbybadet och var instruktör på Gilla Vattenkursen hon säger ”Jag tror att utan Gilla Vatten hade den här familjen aldrig hittat glädjen med att vara i vatten tillsammans, eller förstå vikten att kunna hantera sig själv i detsamma.”

Lundbybadet ska under påsklovet ha en ny Gilla Vattenkurs, och den är redan fullbokad. De planerar en ny kurs i början på sommarlovet. Intresseanmälan inför kursen i sommar går att göra till, antingen lundbybadet@mjolby.se, ringa reception 0142-85083 eller kontakta Lundbybadet på plats.

Gilla Vatten har lokala arranörer i hela Sverige – lista på de hittar ni under fliken ”Kurser för barn”.

Fotograf Tobias Axelsson (Lundbybadet)

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062