Fortfarande möjligt att anmäla sig till instruktörsutbildningarna i Brainswim i april

Vill ni vara med att få fler barn att bli tryggare i vatten? Bli en lokal arrangör av Gilla Vatten och få gratis utbildning i metodiken Brainswim med två av världens bästa utbildare inom vattenvana och simning: Milton Nelms och Shane Gould.

Det är två instruktörskurser i Brainswim i vår. Den första kommer hållas 8-10 april i Stockholm/Åland. Vi utgår från Stockholm kl 07.00 på morgonen fredag 8 april, och utbildningen påbörjas ombord på Viking Lines båt, och fortsätter med bassängträning och teori i Mariehamn på Åland. På båten på vägen hem har vi teori och uppsummering. Vi ankommer Stockholm kl 18.45 söndag 10 april. Anmälningsfristen till Åland har gått ut, men vi kan ta emot anmälning i mån av plats på båt/hotell.

Den andre utbildningen hålls den 16-18 april på Viskadalens Folkhögskola/Kaskad Bad (2 mil söder om Borås). Anmälningsfrist här är 22. Mars.

Genom Gilla Vatten vill ni få en gratis 3 dagars utbildning i metodiken Brainswim för era instruktörer. Metodiken är särskilt utarbetad för barn som är rädda för/ovana vid vatten. Metodiken passar också bra för barn med funktionsnedsättningar. Gilla Vatten har fått stöd från Arvsfonden, något som gör att utbildningen, med övernattning, mat och utbildningsmateriale är gratis. Det enda man får stå för själv är resan till Stockholm respektive Viskadalen (på kursen i Stockholm ingår som sagt båtresen till och från Åland).

Utbildare på kurserna kommer vara Milton Nelms från Australien, som också har utvecklat metodiken tillsammans med Shane Gould. De är båda ledande experter och innovatörer inom simteknik i världen idag och har livslång erfarenhet i att undervisa i simning och vattenvana.

Gilla Vatten är ett projekt där målet är att ge ökad trygghet i vatten för de barn i 5:e och 6:e klass som är rädda för eller ovana vid vatten och inte kan simma. Barnen går en tiodagars intensivkurs, där metodiken Brainswim används. Det är endast fem barn/instruktör. Det gör att undervisningen föregår i en lugn miljö, något som är viktig för att skapa trygghet för barnen. Gilla Vatten passar också således bra för barn med funktionsnedsättningar.

Länk till inbjudan och program för båda utbildningarna:

Utbildningen i Viskadalen april 2016

Utbildningen i Stockholm-Åland april 2016

Program Instruktörsutbildning Åland april 2016

Program Instruktörsutbildning Viskadalen 16-18 oktober

Kontakt oss per mail: info@gillavatten.se eller telefon: 046 15 20 67 för anmälan och mer information. Gilla oss gärna på Facebook.

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062