Flera har Gilla Vattenkurser under påsklovet

Det är flera lokala arrangörer som har Gilla Vattenkurser nu under påsklovet.

I går var Hilde från Gilla Vatten och hälsade på i Staffanstorp där Aldís har en Gilla Vattenkurs i Bråhögsbadet. Pga. av sjukdom var det endast ett barn denna dag, Sarah, så hon fick bäste uppföljningen. Det var andra dagen på kursen som ska gå under påsklovet och vecka efter påsk. Aldís och Sarah tränade på att känna på vattenmotstånden, att ha vatten i ansiktet och började att ha huvudet under vatten. Det var mycket skratt, för vatten kan kittla båda bak på benen, men också i ansiktet när man häller det på sig från en vattenflaska med en tunn stråle.

Sarah och instruktör Aldis tränar på att ha vatten i munnen.

I Lund håller Simklubben Poseidon 6 kurser med totalt 20 barn. Instruktörer är Regina, Hans och Tanja. Hilde besökte de i dag och de har nå endast två tillfällen kvar. I dag tränade de på övningar som att sjunka, masken och några provade sig på att stå på händer.

Barnen på kursen till SK Poseidon i Lund tränar på att andas riktig.

I Uppsala har instruktör Lina en kurs på Grottsundabadet med 5 barn/unga. På Sandareds Simhall i Borås håller Simklubben 1970 (SK70) en kurs med 5 ungdomar. Instruktör är Emma. I Mjölby har Lundbybadet kurs med 8 barn Lena och Tobias håller i den. I Bålsta kör Ann Lekander kurs genom projekt Sofia i Håbo kommun, fyra kurser för ca 20 personer.

Har ni barn, eller känner barn som är rädda för eller ovana vid vatten, kontakta lokal arrangör av Gilla Vatten för att höra när de planerar näste kurs. Gå in under ”Kurser för barn” och välj vilket landskap ni tillhör.

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062