Filmer om hur du kan assistera i vatten

Vi har nu gjort två filmar med exempel på övningar som du kan använda när du ska assistera personer med funktionsnedsättelser i vatten.

I den första filmen (del 1) möter ni Linda Rahm, som är fysioterapeut i Region Västra Götaland. Tillsammans med Roxy (13 år) visar hon olika övningar och grep som kan användas i vattnet.

I den andra filmen (del 2) möter ni Veronica Söderman och Anette Nilsson som visar både hur du kan jobba i vatten med personer med begränsad rörlighet och de ger exempel på olika övningar. Veronica Söderman och Anette Nilsson jobbar på en grundsärskola i Falkenberg. De undervisar enligt metoden i en varmvattenbassäng 2 gånger i veckan. Eleverna de undervisar har olika funktionsnedsättingar, men många har mycket begränsad rörlighet.

Veronica och Anette säger: ”Vi har kommit en bra bit på vägen med det sinnliga i metoden. Med vattnets rörelser finner vi rörelser hos eleven. Genom att ändra elevens läge i vattnet får eleven en upplevelse av att det händer något i kroppen. Att vi i vattnet överför trygghet är viktigt och att vi låter eleven spegla våra rörelser. Samtidigt utmanar vi eleven att komma vidare. Det är viktigt att utgå ifrån elevens förutsättningar och möjligheter. Vi är också öppna för elevens reaktion på ny övning eller ändring i övningen. Vi gillar metoden och vi ser att det gör nytta i mående och rörlighet.

Filmen kan användas både av dig som har gått vår utbildning i Nelms Metod, men också du som vill ha idéer till hur du kan jobba i vatten med denna målgruppen.

Du hittar denna film och andra filmer från projektet här: Filmer om Nelms metod | Nelms metod och Gilla Vatten

Vill du gå utbildningen och lära mera om Nelms Metod? Vi kommer fortsätta hålla i utbildningar. Kontakta projektledare Hilde Elise Hansen för mera information. mail: hilde@nelmsmetod.se

Nelms Metod har de senaste 3,5 åren haft stöd från Allmänna Arvsfonden.

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062