Erfarenheter från utbildade Instruktörer

Vi har under projektperioden utbildat över 330 personer personer från olika organisationer och föreningar bland annat instruktörer från simföreningar, badpersonal, lärare, assistenter, föräldrar, fysioterapeuter och personer från målgruppen. Vi har frågat dessa om lite tips på vad man ska tänka på när man ska ta med sig personer med funktionsnedsättningar i vatten. Här är några av svaren vi fick:

Instruktörerna säger att utbildningen och efterföljande träning har gett följande erfarenheter:

  • Tålamod, lugn och engagemang är grundläggande för att lyckas.
  • Flera lyfter fram vinsterna med att det ska vara roligt och kännas kravlöst. Släpp på prestationen och fokusera på upplevelser. Ta det försiktigt och lär känna deltagarna.
  • Att vara nyfiken på och lyhörd för deltagarna. Försök förstå vad deltagaren tycker om.
  • Det är bra att vara flera som har utbildat sig – att samarbeta och diskutera med andra är värdefullt
  • Flera lyfter fram att Nelms Metod med anpassning fungerar för alla, men det finns också de som tycker det är svårt att använda metoden på några individer.
  • Du kan som instruktör vara en förebild och påverka både på det sätt du rör dig i vattnet, genom ditt engagemang och din nyfikenhet.
  • Viktig att du som instruktör övar själv – och testar och provar – detta ger dig en bättre förståelse för hur deltagaren upplever övningen.

Vi håller på med en Erfarenhetsrapport – där vi har samlat projektets erfarenheter. Den kommer publiceras här inom kort.

 

 

 

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062