Digitalt informationsträff om Nelms Metod 9 december

Inbjudan till Digital informationsträff om Nelms Metod 9 december kl 18.00 -18.50

Är du nyfiken på Nelms Metod och vill veta mera om det? Vi bjuder vi in till en ny digital informationsträff via zoom på onsdag 9 december kl 18.00 -18.50.

Nelms Metod använder vatten som ett terapeutiskt verktyg för att öka rörelsesförståelsen, rörelseskontrollen och den sensorisk medvetenhet för personer med funktionsvariationer. Projektet har stöd från Arvsfonden under perioden 2019-2021 och erbjuder utbildningar i metoden för både målgruppen, stödpersoner och organisationer.

På träffen vill projektledare Hilde Elise Hansen informera kort om projektet, och om kommande utbildningar och aktiviteter. Efter det vill Milton Nelms berätta kort om metoden och de viktigaste principer. Milton Nelms har utvecklad metoden, och hans del kommer hållas på engelska.

18.00-18.15: Information om projektet Nelms Metod – Hilde Elise Hansen
18.15-18.40: Kort intro till metoden Nelms Metod – Milton Nelms
18.40-18.50: Frågor

Anmäl er innan på mail till hilde@nelmsmetod.se

Föredrag med Per ”Pax” Axensköld

Direkt efter träffen, kl 19.00, kommer Per ”Pax” Axensköld att hålla en digital föreläsning: Titel på föredraget är: ”Jag lever med en CP-skada som kunde undvikits om något lyssnat.”

– Nej tack till multitasking.
– Förutsättningar att blomma.
Det finns förstås mycket som är annorlunda när man lever med funktionsvariation jämfört med den som inte gör det. Men det mesta är som för alla andra. På föreläsningen får du veta en hel del om hur det kan funka när har en medfödd eller förvärvad skada. Ni får också en inblick i hur det är att vara aktiv med en funktionsnedsättning i idrott eller andra intressen. Men framförallt att det går att leva ett riktigt bra liv – oavsett funktionsförmåga!

 

Per Axensköld jobbar till daglig på föreningen Furuboda i Yngsjö och är en av deras ambassadörer. Det är också han som har gjort våra fina filmar om metoden. Dessa kan du se här: https://www.gillavatten.se/filmer-om-metoden/

Föredraget är gratis och öppen för alla som vill lyssna. För anmälan till föredraget mejla: hilde@nelmsmetod.se

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062