Digitalt informationsträff 11 november

Inbjudan till Digital informationsträff om Nelms Metod 11 november kl 18.00 -19.00

Är du nyfiken på Nelms Metod och vill veta mera om det? Vi bjuder vi in till en ny digital informationsträff via zoom på onsdag 11 november kl 18.00 -19.00.

Nelms Metod använder vatten som ett terapeutiskt verktyg för att öka rörelsesförståelsen, rörelseskontrollen och den sensorisk medvetenhet för personer med funktionsvariationer. Projektet har stöd från Arvsfonden under perioden 2019-2021 och erbjuder utbildningar i metoden för både målgruppen, stödpersoner och organisationer.

På träffen vill projektledare Hilde Elise Hansen informera kort om projektet, och om kommande utbildningar och aktiviteter. Efter det vill Milton Nelms berätta kort om metoden och de viktigaste principer. Milton Nelms har utvecklad metoden, och hans del kommer hållas på engelska.

18.00-18.20: Information om projektet Nelms Metod – Hilde Elise Hansen
18.20-18.45: Kort intro till metoden Nelms Metod – Milton Nelms
18.45-19.00: Frågor

Anmäl er innan på mail till hilde@nelmsmetod.se

Direkt efter träffen, kl 19.00, kommer Anna Porsvald att hålla en digital föreläsning med titeln:

“Varför tycker andra att det är så kul att åka till badhuset förutom jag”.

Föredraget handlar om vad man ska tänka på när man ska lära personer med autism att gilla vatten. Föredraget kommer också ta upp följande:

-Vad är autism?
-Vikten av fysisk aktivitet
-Vilka problem kan dyka upp i kombination med vatten och varför?
-Handskas med svårigheter på rätt sätt
-Nyckeln till framgång!

”Att hjälpa barn och vuxna med autism att våga testa något nytt är som att be någon som är högerhänt att testa att vara vänsterhänt en dag. Du kommer att få frågan: ”Varför?”. Därför behöver du redan innan veta vad du ska svara!”

Föredraget är gratis.

Om Anna Porsvald

Anna Porsvald är Legitimerad Sjuksköterska, utbildad instruktör i ”Gilla Vatten” och Brainswim och hon har egen autism- & adhd-diagnos. I Västmanland är hon viceordförande i Autism- & Aspergerföreningen och har genomfört olika vattenaktiviteter i föreningen. Som barn kämpade hon själv med simningen och var rädd för vatten. Nu älskar hon att vara under vattnet och hon och sonen med samma diagnoser badar ofta och simmar både vågrätt och lodrätt.”

 

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062