Bli med på World Aquatic Development Conference i Lund 11-12 januari 2018

Vi vill önska dig välkommen till World Aquatic Development Conference som arrangeras för fjärde gången 11–14 januari 2018 på ny renoverade Scandic Star Hotell i Lund.

På WADC får du en unik möjlighet till att utvidga ditt nätverk, få ny kunskap, nya idéer och bli inspirerad av våra duktiga föreläsare och i mötet med andra deltagare. Vi har intressanta föredragshållare, workshop, diskusjoner, utställare och många andra möjligheter till att möte utvidga ditt närverk inom simningen.

WADC består av två spår: Learn to Swim från 12-14 januari för simskolelärare och simskoleansvariga och Competitive Swimming, 11-14 januari för tävlingstränare på alla nivåer.

På Learn to Swim har vi två tema; ”sport, simning och socialt entreprenörskap” och Hur skapa kvalité och engagemang i simskolan?

Kvalitet och engagemang i simskolan: Hur skapar du kvalitet och engagemang i din egen undervisning och hur engagera och hålla på simskolelärare. For manga är det ett kontinuerligt jobb å få tillräckligt med simskolelärare och inte minst få duktiga simskolelärare. När du har fått duktiga simskolelärare hur jobbar u för att hålla på de? Hur jobbar du för att hålla uppe ditt eget engagemang i din egen undervisning?

Utifrån både ett livräddningsmässigt perspektiv, men också ett kulturellt och socialt perspektiv bör alla människor får möjlighet att lära sig att simma. Men, alla har inte de samma möjligheterna eller samma utgångspunkt. Hur kan ni som organisation och du som simlärare jobba för att skapa detta, hur kan ni ta ett större socialt ansvar? Få mera kunskap och bli inspirerade av forskare och praktikers på området.

På Competitive Swimming kommer vi bege oss ut på en resa i simningens värden. Vad gör de i Japan för att utveckla simmare på ett så högt teknisk nivå år efter år? Vad är effekterna av Long Term Athletic Development (LTAD) i Canada? Fysiologer, läkare, styrketränare, analytiker och sports psykologer har alla nu en plats i simklubbarna runt om i värden. Vilken inverkan och effekt har det och hur implementerar vi de bäst i vårt program? Hur ska du som tränare tänka när en av dina simmare ska börja på college eller universitet i USA? Se listen över föreläsare och program här.

Se listan över föredragshållare här: WADC Invitation 2018

Alla föredrag kommer vara på engelska

Scandic Star Hotell i Lund är arena för WADC också i år. Hotellet är nyrenoverad; både rum, restaurang och bar har fått en fräschare och mer moderna look. Konferensområdet är byggd om, och ger oss nya möjligheter till att skapa en ännu bättre ram runt konferensen.

Via Idrottslyftet stödjer Svenska Simförbundet deltagare från Svenska Simklubbar på Learn to Swim med 1000 kronor till deltagaravgiften. Stödet kommer bli utbetalt till din förening av Simförbundet efter sista anmälningsfrist har gått ut.

Kolla också om det finns möjlighet för stöd från ert distriktsidrottsförbund, eller andra ställen. Skånska föreningar får stöd via Skånes Idrottsförbund.

Anmälan innan 1 oktober ger reducerad pris.

Se www.sweaquatics.com för mer information

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062