Besök i Falkenberg

Peter har varit på besök hos Vera och Anette som jobbar på en grundsärskola i Falkenberg. Här kommer en liten rapport från Vera och Anette om hur de upplevde besöket och lite om hur de jobbar med Nelms Metod:

Peter som projektansvarig i Nelms metod har gjort ett verksamhetsbesök hos oss på grundsärskolan i Falkenberg. Vi undervisar enligt metoden i en varmvattenbassäng 2 gånger / vecka. Det är varierande funktionsvariationer och funktionshinder med de elever vi undervisar. Peter har kunnat stötta oss i olika övningar och hur man kan tänka nästa steg i de övningar vi har lärt oss på utbildningen. Det har varit bra med besök då det är lättare när man få se och uppleva hur eleverna fungerar och framför allt reagerar i vattnet.

 

Vi har kommit en bra bit på vägen med det sinnliga i metoden. Att med vattnets rörelser kunna finna egna rörelser hos eleven. Även har Peter kunnat visa oss hur man ändrar läge i vattnet för att eleven ska få en upplevelse av att det händer något i kroppen vid dessa förflyttningar. Att vi i vattnet överför trygghet är viktigt och att vi låter eleven spegla våra rörelser. Men att vi samtidigt utmanar eleven att komma vidare. Vi kommer jobba vidare och att Peter ibland kommer för att coacha oss i metoden. Vi har haft bra diskussioner som gör att vi kan tänka på olika sätt när vi jobbar i vattnet. Viktigt är att utgå ifrån elevens förutsättningar och möjligheter. Att vi också är öppna för elevens reaktion på ny övning eller ändring i övningen. Vi gillar metoden och vi ser att det gör nytta i mående och rörlighet.

 

Hälsningar Vera och Anette

 

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062