Sista arbetsdag i projektet för Hans och Glenn

I dag är sista arbetsdag i projektet för våra projektkoordinatorer Hans och Glenn. Vi tackar de så mycket för fint samarbete, gode inspel och alla erfarenheter ni har delat med oss alla under projektperioden!

Hans och Glenn haft många kurser och träningar för personer med funktionsvariationer i Nelms Metod, och har fått många viktiga erfarenheter som de har delat vidare med oss alla. På torsdag förra veckan hade de en digital föreläsning där de berättade om sina erfarenheter med träning från bl.a. Furuboda Folkhögskola. Vi var ca 20 personer som fick ta del av detta. På Furuboda Folkhögskola har merparten av deltagarna en funktionsnedsättning. Många av dessa har nu under 3 år tränat efter Nelms Metod. Några av de erfarenheter Hans och Glenn skickade med var att låt det ta tid när du ska införa en ny metod. Detta är nytt för deltagarna, och det kan ta lite tid innan de förstår det och gillar detta sätt att träna efter. Känn av individen och låt detta styra träningen. Börja i det små – det går fint att blanda Nelms Metod, med andra metoder. Glenn och Hans berättade at deltagarna har haft stora framgångar och många har också blivit mera medvetna om hur vattnet känns. Merparten av deltagarna på Furuboda tycker om at träna efter Nelms Metod. De tycker det är ett skönt sätt att träna och känner sig mera avslappat i kroppen efteråt.

På Furuboda Folkhögskola kommer de fortsätta träna efter metoden. Många stödpersoner är utbildad – och Glenn kommer fortsätta hålla i Nelms Metod. Projektet fortsätter ut april 2022, och vi har fortfarande flera utbildningar och träffar som ska hållas innan det.

Tack för tre fina år tillsammans i projektet!

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062