Att träna efter Nelms Metod ger trygghet

Ingrid (60 år) har tränat efter Nelms Metod sedan augusti 2019. Hon fick en hjärnblödning för 8 år sedan, blev vänstersidesförlamad. Hon säger följande:

Att träna efter Nelms metod är annorlunda jämfört med min vanliga vattengympa. Nelms metod har varit mer individuell medan vanlig vattengympa oftast är grupp.

Min ledare har gett mig direkt feedback. Jag har i lugn och ro kunnat testa övningen igen.

Efter några veckor med Nelms metod såg jag framsteg som t.ex. att jag kunde flyta på rygg utan hjälpmedel. Jag kan från liggande på rygg eller mage, ställa ner benen i bassängen och resa mig till stående i vattnet.

Övningarna har gjort mig redo för att öva på simning, det var en rolig upplevelse. Tidigare, när jag försökte simma på det sättet jag gjorde innan min skada, har det resulterad i att jag har sjunkit eller simmat i en cirkel, helt enkelt misslyckats.

Min simning nu är helt i egen stil, ”The Ingrid Way” som Milton Nelms sa.

Ett ledord i samband med Nelms metod är trygghet.

Min balans är dålig, så att träna gång i bassäng känns mycket bra.

Att ev. falla i vattnet är inget som gör ont, inget som gör mig rädd.

Jag har fått lära mig att ta mig upp. Gång träning på land medför större risk, jag behöver stöd av krycka och t.o.m. med mänskligt stöd. I vattnet vågar jag träna självständigt.

Du som förvärvat en hjärnskada och får chansen att träna i vatten med en instruktör som ska leda dig enligt Nelms metod ska absolut tack ja.

Försök att få tid i en rehab bassäng, där vattnet kan vara varmare.

Det finns ingen anledning till oro, sakta men säkert lär du dig övningarna, och på köpet får du en bättre vatten vana.

På bilden ser ni Ingrid tillsammans med Milton Nelms, som har utvecklad metoden och Hilde Elise Hansen, som är projektledare för Nelms Metod.

       

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ALLMÄNNA</span> ARVSFONDEN</span>

KONTAKTA OSS

 

Nelms Metod
Högevallsgatan 1
22 229 Lund

info@nelmsmetod.se
046-274 0062