Kurser

Via våra lokala arrangörer erbjuder Gilla Vatten-kurser för barn och unga som är rädda för vatten eller ovana vid vatten och inte kan simma.

För att se vilka skolor/föreningar/organisationer som har utbildade Gilla Vatteninstruktörer gå in och se flikarna för respektive landskap, under kurser för barn.

Vi har lokala arrangörer i Region 1: Skåne, Småland, Blekinge och Öland. Region 2: Halland, Bohuslän, Västergötland och Dalsland. Region 3: Värmland, Östergötland, Södermanland, Uppland, Närke och Gotland. Region 4: Dalarna, Härjedalen, Gästrikland, Hälsingland och Medelpad samt Region 5: Lappland, Norrbotten, Västerbotten, Ångermanland och Jämtland.

DSC_0652
IMG_0774
DSC_0588

Sverige är ett riktigt vattenland, med 96 000 sjöar och 2 500 km strandremsa. Vi har också många vattendrag, och det är allt fler som skaffar pool i sina trädgårdar. Att kunna simma är viktigt utifrån ett livräddningsmässigt perspektiv, men är väl så viktigt utifrån ett kulturellt och socialt perspektiv. Många aktiviteter är knutna till aktivitet i och vid vatten. Att kunna simma kan anses vara en självklarhet för många, men det är det inte för alla. Det att inte kunna simma, att inte känna sig trygg i vatten, gör att man hämmas socialt, eftersom det är många aktiviteter som man inte kan delta i. Genom att kunna simma och känna sig trygg i vatten förstärker individens självkänsla och självförtroende. Vi anser att det en rättighet att lära sig simma och vara trygg i vatten.

ARVSFONDEN

 
<span class='title def_style'><span class='firstword'>ARVSFONDEN</span> </span>

KONTAKTA OSS

 

Gilla Vatten
e-mail: info@gillavatten.se
telefon: 046-152067

Box 1555
22 101 Lund

FACEBOOK